Flusspark Maasvallei Flusspark Maasvallei

Radfahren

Fiets het verhaal van het kanaal (Zuid)

My MaasMomets

Mein MaasMoment ist das praktische Planungsinstrument der Website Visit Maasmechelen. Das macht Ihre Reise nach Maasmechelen noch einfacher. Markieren Sie Ihre Lieblingsaktivitäten, Restaurants und Unterkünfte mit dem Mein maasMoment-Label. Dies ist immer auf jeder Seite angegeben.

Oben rechts können Sie zur Seite Mein MaasMoment navigieren. Sehen Sie in einer praktischen Listenansicht oder auf der Karte, welche Aktivitäten Sie ausgewählt haben. Teilen Sie Ihre MaasMoments mit Freunden oder drucken Sie sie aus.

Beginnen Sie schnell. 

Toevoegen aan My MaasMomets
28,7km
Radfahren Radfahren Kultur Kultur Fahrradwege Fahrradwege Kulturelle MaasMustdo’s Kulturelle MaasMustdo’s

Ontdek het verhaal van de Zuid-Willemsvaart, met de fiets of de boot aan de hand van de FARO app op je smartphone. Route Noord, Midden en Zuid vertellen je het wonderlijke verhaal van dit kanaal aan de hand van informatiepunten die als bakens worden weergegeven. Verrijk je tocht met beeld en audio!

 

Dit 122 km lange kanaal werd in het begin van de 19e eeuw op slechts 4 jaar tijd met de hand uitgegraven. De Zuid-Willemsvaart werd een korter en betrouwbaar alternatief voor de vaak onvoorspelbare en onbevaarbare Maas.
Het kanaal verbindt Maastricht met ’s-Hertogenbosch en loopt een belangrijk stuk door Belgisch Limburg.

De aanleg van de Zuid-Willemsvaart zorgde voor één van de meest opvallende landschapsingrepen in deze omgeving. Het kanaal verbindt de 3 prachtige natuurgebieden RivierPark Maasvallei, het Nationaal Park Hoge Kempen en het Grenspark Kempen~Broek.

Je komt langs de mooiste plekjes van de regio en kan genieten van boeiende verhalen en foto’s over de geschiedenis van het kanaal.
Ontdek ook Willemsroute MIDDEN en NOORD!

Dit project werd gerealiseerd door de Vlaamse Waterweg in samenwerking met Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het kader van Platteland Plus.

 

28,7 km (geen lus)

MaasMechelen - Lanaken

2 uur 30 niet elektrisch

Lees hier meer over de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart of Download de app.

Bequem unterwegs

Fiets het verhaal van het kanaal (Zuid)
28,7km
Alle fahrradwege

Mehr fahrradwege

Übersicht
Alle fahrradwege
Kindermuseum
Toevoegen aan My MaasMomets
Kindern

Kindermuseum

Entdecken Sie
kruinenpad
Toevoegen aan My MaasMomets

kruinenpad

Entdecken Sie
Entdecken Sie es hier

Mehr Flusspark Maasvallei