Nieuwe podcastreeks "Stemmen van de Maas"
07.06.2024

Nieuwe podcastreeks "Stemmen van de Maas"

De nieuwe podcastreeks "Stemmen van de Maas" neemt je mee op avontuur langs de oevers van de Maas. In zeven fascinerende afleveringen ga je op reis door de tijd, waarbij wordt ingegaan op de rijke geschiedenis, natuurlijke pracht en voortdurende evolutie van deze majestueuze rivier.

MaasMagisch – helemaal onze natuur
11.03.2024

MaasMagisch – helemaal onze natuur

Authentieke, prikkelende beelden in nieuwe brandingcampagne Maasmechelen.

 

Maasmechelen geeft vandaag de aftrap van de nieuwe brandingcampagne. Met een promotiespot  en aantrekkelijke visuals die via verschillende media worden ingezet, zet het bestuur consequent de positionering als ‘natuuroplaadpunt van de Euregio’ voort.

Grenzeloos Landschapstoerisme (Interreg-dossier)
27.06.2023

Grenzeloos Landschapstoerisme (Interreg-dossier)

1,5 miljoen Europese subsidies voor uitbouw van RivierPark Maasvallei en GrensPark Kempen~Broek. De Limburgse grensstreek valt tussen Maastricht en Weert voor ettelijke kilometers samen met het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei en het GrensPark Kempen~Broek. Dat zijn twee verschillende, maar natuurrijke landschappen die kort bij mekaar liggen. Er wordt intens samengewerkt rond landschapskwaliteit en -beleving, over de grenzen heen. Samen met 13 partners die actief zijn in het RivierPark Maasvallei en het GrensPark Kempen~broek, diende het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vorig jaar een interreg-aanvraag in. De aanvraag werd deze week nu ook daadwerkelijk goedgekeurd, waardoor er de komende drie jaar zo’n 3 miljoen euro beschikbaar komt voor verschillende projecten op het terrein. De ene helft, zo’n 1,5 miljoen euro, komt van Europa via het programma Interreg Vlaanderen-Nederland, de andere helft wordt door de partners ingebracht.

MaasMegaKraak: Shoppen en Cashen!
20.10.2022

MaasMegaKraak: Shoppen en Cashen!

Shoppen én cashen: dat kan een hele week lang met MaasMegaKraak, een actie van Winkelcentrum Pauwengraaf en Shopping Center M2.

 

Veel moet je er niet voor doen: “Wie voor minstens 10 euro bij ons koopt, kan een hele week lang waardebonnen winnen”, vertelt Herbert Coox, schepen van economie. Om waardebonnen te winnen moet je wel de kluis kraken. Dat kan in de week van 22 tot en met 29 oktober elke dag tussen 10 en 18 uur.

Erfgoedapp: het snoer van Maasdorpen
29.08.2022

Erfgoedapp: het snoer van Maasdorpen

Wie al eens een Limburgs Maasdorpje heeft bezocht (of er zelf woont), die weet dat de rijke geschiedenis van de Maasvallei er nog tastbaar is in de vele monumenten en dorpszichten. Vanaf deze zomervakantie zijn 5 van die Maasdorpen te ontdekken via een nieuwe erfgoedwandeling in de Erfgoedapp.

 

Brouwerij Kompel wint prijs op de World Beer Cup
29.08.2022

Brouwerij Kompel wint prijs op de World Beer Cup

Brouwerij Kompel heeft een gouden prijs/medaille gewonnen op de 2022 World Beer Cup, een wereldwijde biercompetitie die bieren van over de hele wereld evalueert en de meest vooraanstaande brouwers en hun bieren erkent.