RivierPark Maasvallei RivierPark Maasvallei

à vélo

Fiets het verhaal van het kanaal (Midden)

Mes MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Ajouter à Mes MaasMoments
28,6km
À vélo À vélo Culture Culture Tours à vélo Tours à vélo Mustdo's culturel Mustdo's culturel

Ontdek het verhaal van de Zuid-Willemsvaart, met de fiets of de boot aan de hand van de FARO app op je smartphone. Route Noord, Midden en Zuid vertellen je het wonderlijke verhaal van dit kanaal aan de hand van informatiepunten die als bakens worden weergegeven. Verrijk je tocht met beeld en audio!

 

Dit 122 km lange kanaal werd in het begin van de 19e eeuw op slechts 4 jaar tijd met de hand uitgegraven. De Zuid-Willemsvaart werd een korter en betrouwbaar alternatief voor de vaak onvoorspelbare en onbevaarbare Maas.
Het kanaal verbindt Maastricht met ’s-Hertogenbosch en loopt een belangrijk stuk door Belgisch Limburg.

De aanleg van de Zuid-Willemsvaart zorgde voor één van de meest opvallende landschapsingrepen in deze omgeving. Het kanaal verbindt de 3 prachtige natuurgebieden RivierPark Maasvallei, het Nationaal Park Hoge Kempen en het Grenspark Kempen~Broek.

Je komt langs de mooiste plekjes van de regio en kan genieten van boeiende verhalen en foto’s over de geschiedenis van het kanaal.
Ontdek ook Willemsroute NOORD en ZUID!

Dit project werd gerealiseerd door de Vlaamse Waterweg in samenwerking met Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het kader van Platteland Plus.

 

28,6 Km (geen lus)

Maaseik - Dilsen-Stokkem - MaasMechelen

2 uur 30 niet elektrisch

Lees hier meer over de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart of Download de app.

 


 

Facile sur la route

Fiets het verhaal van het kanaal (Midden)
28,6km
Tous tours à vélo

Plus tours à vélo

Vue générale
Tous tours à vélo
Bacs
Ajouter à Mes MaasMoments
Faire du Vélo

Bacs

Découvrez
Panoramas surprenants
Ajouter à Mes MaasMoments
Vous en voulez encore ?

Panoramas surprenants

57,0km
Découvrez
Découvrez-le ici

Plus RivierPark Maasvallei