Affiner le résultat de la recherche
Zwart Goud
27/07/2024

Zwart Goud

Elke zomer is het feest onder de mijnschachten van Maasmechelen. Kom opkomend muzikaal talent ontdekken, maak kennis met de veganistische keuken en proef van vers getapt mijnwater.

 

Geen betere plek om een ecologisch festival te organiseren dan in het Nationaal Park Hoge Kempen. Waar meer dan 100 jaar geleden de eerste steenkool naar boven werd gehaald, ontgint Zwart Goud vandaag het beste talent uit de lokale muziekscene. 

Zwart Goud
27/07/2024  - 28/07/2024

Zwart Goud

Gratis muziekfestival in Maasmechelen tijdens het laatste weekend van juli. 🌿

Zwart Goud biedt een podium aan opkomend talent van. Daarnaast vormen we een plek voor muziek en cultuur in Maasmechelen.

Zwart Goud wilt een oprecht groen festival zijn. De ecologische voetafdruk wordt zo klein mogelijk gehouden en elke organisatorische beslissing wordt genomen met het groene aspect in het achterhoofd.

Geen betere plek om een ecologisch festival te organiseren dan bij Terhills, hoofdtoegangspoort van Nationaal Park Hoge Kempen, in de schaduw van de mijnschachten. Waar exact 100 jaar geleden de eerste steenkool naar boven werd gehaald, ontgint Zwart Goud vandaag het beste talent uit de lokale muziekscene. De naam Zwart Goud is dan ook ontstaan als een knipoog naar het Maasmechelse mijnverleden.

MaasMauve Heidedagen : WO1 wandeling in de Mechelse Heide
03/08/2024

MaasMauve Heidedagen : WO1 wandeling in de Mechelse Heide

In 1916 werd de Mechelse Heide het oefenterrein van een Duits 'Minewerferschule'. Restanten zoals loopgraven,bunkers,mortierinslagen zijn hier nog aanwezig. We komen meer te weten over het oefenkamp en de impact ervan op het leven van de lokale bevolking.

Heathland Gravel
09/08/2024  - 11/08/2024

Heathland Gravel

Heathland Gravel is het allereerste en unieke event om je te plaatsen voor hét gravelevent bij uitstek, Unbound Gravel! Neem deel aan deze unieke wedstrijd met meer dan 85% aan gravelpaden in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen. 🌳

Op 9, 10 en 11 augustus staat met Heathland Gravel in gravelparadijs Limburg de allereerste én enige officiële Europese qualifier voor Unbound Gravel op de agenda. Heathland Gravel gidst jou over de mooiste offroadpaden van het allereerste Nationaal Park van België. 🛤️ Race langs de paarse heide, gouden duinen, door eindeloze bossen en langs schitterende vennen. 🌲  Voel de temperatuur stijgen, de benen branden en laat je leiden door de Limburgse heide! 🔥

Afstanden:

  • 160 km
  • 110 km
  • 70 km

Meer info: www.heathlandgravel.com 

MaasMauve Heidedagen : Smakenwandeling in de Mechelse Heide
11/08/2024

MaasMauve Heidedagen : Smakenwandeling in de Mechelse Heide

Een culinaire natuurwandeling met proevertjes uit de natuur van het Nationaal Park. Tijdens deze wandeling hebben we aandacht voor planten met een bijzondere smaak en geur. Denk maar aan de jeneverbesdie van oudsher gebruikt werd om de jenever op smaak te brengen. Bij de proevertjes zitten typische Nationaal Park producten zoals een Nationaal Park likeur, keisnoepjes,....   

Vilain XIIII en zijn bomen: excursie met MaasVerkenner
11/08/2024

Vilain XIIII en zijn bomen: excursie met MaasVerkenner

Het omvangrijk en relatief intacte Engels Park dat zich uitstrekt tussen het Kasteel en de Maas heeft sterke troeven! Wil je hierover doorbomen? Onze MaasVerkenner vertelt je tijdens de wandeling alles over deze verbazingwekkende verzameling van monumentale bomen. Laat je verrassen door de geweldige bomencollectie die burggraaf Vilain XIIII gedurende zijn leven naar Leut haalde. Ontdek de kronkelende paden, dreven, exotische bomen en grote reuzen van wel 300 jaar oud!.

Praktisch
Start: 14.00 uur op de parking van het kasteel Vilain XIIII (Dreef 148, 3630 Leut)
Deelname: €4 per persoon, €3 per kind (inclusief administratiekosten).
Reserveren verplicht via: www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/maandelijkse-excursies

MaasMauve Heidedagen : fietstocht in Nationaal Park in vogelvlucht
24/08/2024

MaasMauve Heidedagen : fietstocht in Nationaal Park in vogelvlucht

Fietstocht voor actieve natuurgenieters. Er is geen betere manier om het Nationaal Park te verkennen dan per fiets. In deze vogelvluchttocht maken we afhankelijk van de startplaats een lus van 25,30 of 35 km over de mooiste trajecten van het fietsroutenetwerk. De Ranger voert je mee langs heide, bossen en valleien met ongerepte natuur en soms adembenemende vergezichten over de Maasvallei en vertelt je iets over het mijnverleden van de streek. Deze tocht is een ideale oriëntatie om later op eigen tempo de pareltjesvan onze Hoge Kempen te komen ontdekken. Fietsen : zelf meebrengen of huren bij het Nationaal park Visitor Center indien nog beschikbaar. Minimum leeftijd 14 jaar. 

MaasMauve Heidedagen : workshop Maasmechelse honing
25/08/2024

MaasMauve Heidedagen : workshop Maasmechelse honing

Hoe is het met je kennis van de bijen gesteld ? Wat is honing,propolis,koninginnebrij...? Kom meer te weten overhoe een bijenvolk is samengesteld en hoe ze leven. Bekijk samen met ons het boeiende traject van nectar tot honing. Misschien kriebelt het en wil je zelf imker worden? Doe dan zeker mee met deze gratis workshop en proef van diverse soorten honing met honingkoek en een tas koffie. Het is een organisatie van de Maasbie in samenwerking met Visit Maasmechelen

MaasMauve Heidedagen : Ecotron achter de schermen
28/08/2024

MaasMauve Heidedagen : Ecotron achter de schermen

Een unieke gelegenheid om samen met een Ranger een bezoek te brengen aan de Ecotron, de hoogtechnologische installatie met 13 klimaatkamers, waarin de Universiteit Hasselt de invloed van klimaatverandering op vegetatie bestudeert.

Kennedymars
07/09/2024

Kennedymars

Na het succes van vorig jaar wordt voor de tweede maal op Limburgse bodem de KENNEDYmars georganiseerd op zaterdag 7 september 2024!

 

De KENNEDYmars van 2023 was een enorm warme editie. Daar zorgden niet alleen de temperaturen voor maar ook de warme reacties die de organisatie op de dag zelf en daarna mocht ontvangen.Een tweede editie kan dan ook natuurlijk niet uitblijven! Het decor is wederom het mooie "Nationale Park Hoge Kempen" en de stille plekken van het "Maasland".

 

Een Kennedymars, wat zegt ons dat?

Het is een wandeling genoemd naar de Amerikaanse president JF Kennedy. "Kennedy vond, zoals wij nu misschien allemaal, dat onze jeugd een beetje lui is en geen fysieke uitdaging meer aan kan. Kennedy heeft vooropgesteld dat zijn rekruten en zijn soldaten een afstand van 80 km moeten kunnen afleggen binnen de 20 uur. Hij heeft het zelf niet gedaan, maar zijn broer Robert ging de uitdaging aan. Robert heeft de Kennedymars gewandeld op gewone schoenen in 19 uur en 50 minuten.

 

Het is die uitdaging die we aanbieden: een wandeling door de Maasdorpen Dilsen-Stokkem, Maaseik en Maasmechelen, en As in Midden-Limburg. Meestal langs onverharde wegen door een schitterend stukje natuur. Er wordt gewandeld door het Kempisch Hoogplateau in het Nationaal Park, langs de Maas in het Rivierpark Maasvallei, door het Terhills Resort Park, door idyllische dorpjes als Mazenhoven, Leut en Heppeneert om vervolgens via de Markt in Maaseik naar het natuurgebied Bergerven in Neeroeteren te wandelen en via het kanaal terug naar de Vrietsel in Dilsen-Stokkem. Een tocht van 80 km is een hele uitdaging!

 

Maar niet getreurd ! 

We beseffen dat een afstand van 80 kilometer niet voor iedereen weggelegd is, zeker niet binnen de opgelegde tijd. Toch willen we zo veel mogelijk mensen op de been brengen. Daarom voorzien we ook routes van 10, 25 en 42 kilometer.
Zo kan iedereen op zijn niveau en naar eigen believen deelnemen.

Maak er een fijne dag van alleen, in groep of met de familie!


Wij hopen zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. Wandelaars, toeschouwers en sympathisanten van alle leeftijden zijn welkom. Deelname in groep is nog beter, want wat kan ons meer motiveren dan gezamenlijk een mooi traject aan te gaan.

Jeugd- en sportverenigingen, scholen, bedrijven, groeperingen, families en gezelschappen. jullie zijn allemaal van harte welkom om van zaterdag 7 september een mooie wandeldag te maken, met voor iedereen zijn uitdaging en doel.

 

De hoofdorganisatie is in handen van Rotary Maasland-Lanklaar die hiervoor samenwerkt met Rotary Maaseik. Alle winsten worden integraal aan goede doelen geschonken. Een extra motivatie om deel te nemen! Inschrijven kan via onze website of via QR-codewww.kennedymarsmaasland.be.

Herman van Veen
27/09/2024

Herman van Veen

“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte.

In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.

Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven,  verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen”.

En nog een belangrijke vraag van Herman van Veen: “U kunt ons, als u dat leuk vindt, voor deze feestelijke gelegenheid, per mail naar eef.proesmans@maasmechelen.be laten weten welk lied, welk stuk u ook zou willen zien of horen en wellicht waarom”*.

Vrolijke groet, Herman van Veen.

* De voorstelling wordt geen verzoekprogramma maar Herman is benieuwd naar welk(e) nummer(s) zijn publiek graag hoort én vooral waarom en wil dit in het creatieve proces van zijn nieuwe voorstelling verwerken. U kan uw reacties bezorgen tot uiterlijk 1 mei 2024.

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Hij reist met zijn voorstellingen de wereld rond: van L’Olympia in Parijs, Carré in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Op 27 september voegt hij hier opnieuw zijn geliefde CC Maasmechelen aan toe.

Met en door Herman Van Veen, Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken en Edith Leerkes  - productie: Harlekijn Holland - foto: Olaf Bellmann

Betoverend.  Als hij op zijn rode sokken danst en speelt zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind.  Hij blijft een fenomeen. NRC ****
Van Veen lijkt onsterfelijk. AD****
Terug van nooit weggeweest, markant en dynamisch. Dagblad van het Noorden*****

www.hermanvanveen.com

Herman van Veen
27/09/2024

Herman van Veen

“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte.In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven,  verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen”.En nog een belangrijke vraag van Herman van Veen: “U kunt ons, als u dat leuk vindt, voor deze feestelijke gelegenheid, per mail naar eef.proesmans@maasmechelen.be laten weten welk lied, welk stuk u ook zou willen zien of horen en wellicht waarom”*. Vrolijke groet, Herman van Veen.* De voorstelling wordt geen verzoekprogramma maar Herman is benieuwd naar welk(e) nummer(s) zijn publiek graag hoort én vooral waarom en wil dit in het creatieve proces van zijn nieuwe voorstelling verwerken. U kan uw reacties bezorgen tot uiterlijk 1 juli 2024. Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Hij reist met zijn voorstellingen de wereld rond: van L’Olympia in Parijs, Carré in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Op 27 september voegt hij hier opnieuw zijn geliefde CC Maasmechelen aan toe.
The Bootleg Beatles in concert
15/02/2025

The Bootleg Beatles in concert

Een recensent zei... 'Het zijn niet John, Paul, George en Ringo... maar je zult het gewoon niet geloven.'

De Engelse Beatles-tributeband The Bootleg Beatles bestaat al ruim vier keer langer dan het origineel. Wie ze ooit live zag, weet hoe verbijsterend goed ze zijn. Deze Britse band wordt zelfs omarmd door Sir Paul McCartney himself en is de enige tributeband die het beeldmerk van The Beatles mag gebruiken. Zoals George Harrison zelf ooit zei: “The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”

Als je je ogen sluit, hoor je The Beatles. Als je ze openhoudt, zie je The Beatles! Tijdens hun shows gebruiken ze de originele instrumenten en kostuums.

Zestig jaar geleden was de debuutfilm A Hard Day’s Night van The Beatles een daverend succes aan de kassa en hun tweede actievolle film Help!, het jaar daarop, werd even enthousiast onthaald. Dus wat is een beter moment om de nummers te vieren, niet alleen uit deze twee iconische films, maar uit alle vijf de films van The Fab Four.

Met de hits van A Hard Day's Night, Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine en Let It Be nemen de Bootleg Beatles je - met hulp van hun trouwe orkestvrienden - mee op een glorieuze wervelende trip door carrière van de Fab Four in hun spectaculaire nieuwe show.

Off the scale fabulous. BBC2
Entirely Convincing. The Times
Mind-boggling accuracy. The Mail on Sunday
Flawless. Mojo
Less a Tribute more a reincarnation. The Daily Telegraph

www.bootlegbeatles.com

The Bootleg Beatles in concert
15/02/2025  - 16/02/2025

The Bootleg Beatles in concert

Een recensent zei... 'Het zijn niet John, Paul, George en Ringo... maar je zult het gewoon niet geloven.'De Engelse Beatles-tributeband The Bootleg Beatles bestaat al ruim vier keer langer dan het origineel. Wie ze ooit live zag, weet hoe verbijsterend goed ze zijn. Deze Britse band wordt zelfs omarmd door Sir Paul McCartney himself en is de enige tributeband die het beeldmerk van The Beatles mag gebruiken. Zoals George Harrison zelf ooit zei: “The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”Als je je ogen sluit, hoor je The Beatles. Als je ze openhoudt, zie je The Beatles! Tijdens hun shows gebruiken ze de originele instrumenten en kostuums. Zestig jaar geleden was de debuutfilm A Hard Day’s Night van The Beatles een daverend succes aan de kassa en hun tweede actievolle film Help!, het jaar daarop, werd even enthousiast onthaald. Dus wat is een beter moment om de nummers te vieren, niet alleen uit deze twee iconische films, maar uit alle vijf de films van The Fab Four.Met de hits van A Hard Day's Night, Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine en Let It Be nemen de Bootleg Beatles je - met hulp van hun trouwe orkestvrienden - mee op een glorieuze wervelende trip door de carrière van de Fab Four in hun spectaculaire nieuwe show.