Nationalpark Hoge Kempen Nationalpark Hoge Kempen

Op pad met een gids

Het Ecotron Mysterie

My MaasMomets

Mein MaasMoment ist das praktische Planungsinstrument der Website Visit Maasmechelen. Das macht Ihre Reise nach Maasmechelen noch einfacher. Markieren Sie Ihre Lieblingsaktivitäten, Restaurants und Unterkünfte mit dem Mein maasMoment-Label. Dies ist immer auf jeder Seite angegeben.

Oben rechts können Sie zur Seite Mein MaasMoment navigieren. Sehen Sie in einer praktischen Listenansicht oder auf der Karte, welche Aktivitäten Sie ausgewählt haben. Teilen Sie Ihre MaasMoments mit Freunden oder drucken Sie sie aus.

Beginnen Sie schnell. 

Toevoegen aan My MaasMomets
Groepen Groepen Op pad met een gids Op pad met een gids

Benieuwd naar de mysterieuze Ecotron Hasselt University Universiteit Hasselt?

 

Aan de hand van opdrachten in teamverband ontrafelen de deelnemers het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. De Ecotron is een unieke, hoogtechnologische onderzoeksinstallatie waarin onderzoekers van UHasselt de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen. Aan de hand van groepsopdrachten ontrafelen leerlingen op zelfstandige wijze het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. Leerinhouden die aan bod komen zijn de koolstofkringloop, ecosystemen en ecosysteemdiensten, biodiversiteit, klimaat en onderzoeksmethoden.

 

Na een voorstelling van hun groepswerk, worden leerlingen rondgeleid in de Ecotron. De hele activiteit wordt begeleid een hiervoor door UHasselt opgeleide Ranger van het Nationaal Park. De Ecotron maakt deel uit van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de UHasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit en klimaat in het Nationaal Park Hoge Kempen. Aansluitend neemt de Ranger je mee voor een bezoek achter de schermen.

 

Het Ecotron Mysterie is zowel geschikt voor leerlingen van het secundair onderwijs als voor volwassen groepen die dit in teamverband willen doen. Dit is een buitenactiviteit dus gelieve gepast schoeisel en kledij te voorzien.

 

Deze activiteit kadert binnen het aanbod van UHasselt voor leerkrachten en wordt aan scholen, met tussenkomst van Universiteit Hasselt, gratis aangeboden.

Praktisch

Periode: 1 september t.e.m 30 oktober en van 1 maart t.e.m 30 juni 
Locatie: National Park Visitor Center - Terhills
Duur: 2 uur
Deelname: 25 deelnemers per Ranger, min. 12 en max. 50 deelnemers
Prijs: 70 euro per Ranger (gratis voor scholen met tussenkomst van Universiteit Hasselt)
Leeftijd: vanaf 12 jaar

 

Info & reservaties

www.nationaalparkhogekempen.be/nl/activiteit/het-ecotron-mysterie

Bequem unterwegs

Het Ecotron Mysterie
Toegangspoort Terhills, zetellaan 54
3630 Maasmechelen
Alle op pad met een gids

Mehr op pad met een gids

E-adventure
Toevoegen aan My MaasMomets
Aktion & Abenteuer

E-adventure

Entdecken Sie
Smakenwandeling
Toevoegen aan My MaasMomets
Op pad met een gids

Smakenwandeling

Entdecken Sie
Entdecken Sie es hier

Mehr Nationalpark Hoge Kempen