Parc National des « Hoge Kempen » Parc National des « Hoge Kempen »

Op pad met een gids

Het Ecotron Mysterie

Mes MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Ajouter à Mes MaasMoments
Groepen Groepen Op pad met een gids Op pad met een gids

Benieuwd naar de mysterieuze Ecotron Hasselt University Universiteit Hasselt?

 

Aan de hand van opdrachten in teamverband ontrafelen de deelnemers het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. De Ecotron is een unieke, hoogtechnologische onderzoeksinstallatie waarin onderzoekers van UHasselt de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen. Aan de hand van groepsopdrachten ontrafelen leerlingen op zelfstandige wijze het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. Leerinhouden die aan bod komen zijn de koolstofkringloop, ecosystemen en ecosysteemdiensten, biodiversiteit, klimaat en onderzoeksmethoden.

 

Na een voorstelling van hun groepswerk, worden leerlingen rondgeleid in de Ecotron. De hele activiteit wordt begeleid een hiervoor door UHasselt opgeleide Ranger van het Nationaal Park. De Ecotron maakt deel uit van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de UHasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit en klimaat in het Nationaal Park Hoge Kempen. Aansluitend neemt de Ranger je mee voor een bezoek achter de schermen.

 

Het Ecotron Mysterie is zowel geschikt voor leerlingen van het secundair onderwijs als voor volwassen groepen die dit in teamverband willen doen. Dit is een buitenactiviteit dus gelieve gepast schoeisel en kledij te voorzien.

 

Deze activiteit kadert binnen het aanbod van UHasselt voor leerkrachten en wordt aan scholen, met tussenkomst van Universiteit Hasselt, gratis aangeboden.

Praktisch

Periode: 1 september t.e.m 30 oktober en van 1 maart t.e.m 30 juni 
Locatie: National Park Visitor Center - Terhills
Duur: 2 uur
Deelname: 25 deelnemers per Ranger, min. 12 en max. 50 deelnemers
Prijs: 70 euro per Ranger (gratis voor scholen met tussenkomst van Universiteit Hasselt)
Leeftijd: vanaf 12 jaar

 

Info & reservaties

www.nationaalparkhogekempen.be/nl/activiteit/het-ecotron-mysterie

Facile sur la route

Het Ecotron Mysterie
Toegangspoort Terhills, zetellaan 54
3630 Maasmechelen
Tous op pad met een gids

Plus op pad met een gids

Vue générale
Tous op pad met een gids
Terhills Cablepark
Ajouter à Mes MaasMoments
action & aventure

Terhills Cablepark

Découvrez
Bowling Admiraal
Ajouter à Mes MaasMoments
Vous préférez rester en intérieur ?

Bowling Admiraal

Découvrez
Découvrez-le ici

Plus Parc National des « Hoge Kempen »