Suchergebnis verfeinern
Vlinderwandeling
05/05/2024

Vlinderwandeling

Frank Resseler leert ons alles over de bloemrijke bermen van de winterdijk. Vervolgens gaan we op pad in het prachtig gebied van Maasbempder Greend, waar de warme flanken tal van vlinders herbergen. Ook een heel leuke ontdekkingstocht voor kinderen.

Nachtegalenwandeling in Maaswinkel
19/05/2024

Nachtegalenwandeling in Maaswinkel

We bezoeken het poelen-en struwelengebied van Maaswinkel al struinend; we wijken al eens van de paden af en maken er een avontuurlijke wandeling van. We onthullen een mooi gedenkbordje, luisteren naar kwakende kikkers en genieten van vele zingende vogels, met als top of the bill onze Limburgse nachtegaal.

Vilain XIIII en zijn bomen: excursie met MaasVerkenner
11/08/2024

Vilain XIIII en zijn bomen: excursie met MaasVerkenner

Het omvangrijk en relatief intacte Engels Park dat zich uitstrekt tussen het Kasteel en de Maas heeft sterke troeven! Wil je hierover doorbomen? Onze MaasVerkenner vertelt je tijdens de wandeling alles over deze verbazingwekkende verzameling van monumentale bomen. Laat je verrassen door de geweldige bomencollectie die burggraaf Vilain XIIII gedurende zijn leven naar Leut haalde. Ontdek de kronkelende paden, dreven, exotische bomen en grote reuzen van wel 300 jaar oud!.

Praktisch
Start: 14.00 uur op de parking van het kasteel Vilain XIIII (Dreef 148, 3630 Leut)
Deelname: €4 per persoon, €3 per kind (inclusief administratiekosten).
Reserveren verplicht via: www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/maandelijkse-excursies