Brouwerij Kompel heeft een gouden prijs/medaille gewonnen op de 2022 World Beer Cup, een wereldwijde biercompetitie die bieren van over de hele wereld evalueert en de meest vooraanstaande brouwers erkent en hun bieren.

Tijdens de World Beer Cup-prijsuitreiking op 5 mei 2022 in het Minneapolis Convention Center in Minnesota werden prijzen uitgereikt in 103 bierstijlcategorieën.

 

Brouwerij Kompel kreeg een gouden prijs/medaille in de honey beer bierstijlcategorie voor zijn Kompel Prion des fleurs een goudblond honingbier van hoge gisting, hergist op de fles. De heidehoning is afkomstig uit het Nationaal Park Hoge Kempen/ Maasmechelse Heide. Het bier werd voor het eerst gebrouwen naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting in Eisden in 2017. Sindsdien won het al gouden medailles bij onder andere de World Beer Awards, Brussels Beer Challenge en European Beer Star. Brouwerij Kompel is op dit moment nog een bierfirma die op termijn een eigen brouwerij wil bouwen in Maasmechelen.

 

“Als enige gouden medaille van de 5 medailles die België wegkaapte in Minneapolis (USA), is dit een hele eer voor ons, voor Limburg en onze gemeente”, aldus Frederic Fabry en Sandro Di Pietro, zaakvoerders bij Brouwerij Kompel.

De winnaars van de World Beer Cup werden geselecteerd door een internationaal panel van 226 bierjuryleden uit 28 landen. Algemeen beschouwd als de 'Olympische Spelen van het Bier', was de World Beer Cup 2022 de grootste wedstrijd tot nu toe met 10.542 inzendingen van 2.493 brouwerijen in 57 landen.

 

De World Beer Cup, gepresenteerd door de Brewers Association, wordt sinds 1996 tweejaarlijks gehouden om de kunst en wetenschap van het brouwen te vieren door uitmuntende prestaties te erkennen. Bezoek de website van de World Beer Cup voor meer informatie.

Na de World Beer Cup 2022 in CBC Minneapolis, gaat de competitie van een tweejaarlijks event naar een jaarlijks gebeuren. Op die manier wil men de inzet verhogen en de internationale uitmuntendheid in het brouwen nog meer vieren.

(Bron: perstekst Brouwerij Kompel)

Weitere Nachrichten