MaasMechelen pakt uit met volledig nieuwe branding met veel aandacht voor natuur & vrije tijd. 

“Dat Maasmechelen een fantastische gemeente is, dat weten wij natuurlijk al lang. Met een sterke branding strategie willen we ook de rest van de wereld daarvan overtuigen.” Met die motiverende woorden introduceerde Burgemeester Raf Terwingen de nieuwe imagocampagne van Maasmechelen.

 

De afgelopen twee jaar werd er een intensief traject afgelegd door gemeentebestuur, medewerkers en Maasmechelaren met de focus op toerisme en vrije tijd. De uitkomst? Een vernieuwd imago om de MaasMachtige gemeente onderscheidend te positioneren.

 

We moeten niet ver zoeken naar de troef van Maasmechelen. Het is onze natuur. Voor de nieuwe positionering kwam Maasmechelen dan ook met een sterke positionering: hét grootste natuuroplaadpunt in de Euregio worden. Een unieke bestemming waar je samen of alleen kan ontkoppelen, opladen en geïnspireerd geraken.

 

Natuuroplaadpunt?

Burgemeester Terwingen verklaart de weg die Maasmechelen inslaat: “In onze samenleving is te weinig energie en ruimte voor creativiteit, terwijl net die twee zaken essentieel zijn om ons leven te kleuren en de samenleving te versterken. Er is meer dan ooit nood aan de energie om door te gaan, de creativiteit om dingen te verbeteren. En de grootste bron van energie én inspiratie die vloeit voort uit de natuurelementen.”

 

Die boodschap heeft Maasmechelen duidelijk begrepen. Het wil dé plek zijn waar mensen energie kunnen tanken en geïnspireerd raken. Maasmechelen wil mensen inspireren en opladen door de kracht van de Maasmechelse natuur uit te spelen. In zijn pure vorm, maar ook door belevingselementen toe te voegen in de natuur én haar in ere te houden voor de generaties die volgen.

 

Hoe het er gaat uitzien?

De brandig van de gemeente is een visuele stijl die verbindend werkt en de sterktes van Maasmechelen uitspeelt.

 

MaasMagisch, MaasMaf, MaasMakkers, MaasMindful, MaasMooimakers… MaasMechelen is het allemaal en MaasMechelaren dragen dit in hun DNA. Het is hélemaal onze natuur.

 

Voor de bijhorende campagne werden de krachten gebundeld van inwoners, partners en medewerkers om de grootste troeven van onze MaasMachtige gemeente in kaart te brengen. En het resultaat mag er zijn. De uitwerking hiervan zie je in het straatbeeld op billboards, de gemeentelijke vlaggen, banners en in bushokjes. Maar ook via social media, een uniek magazine, een nieuwe website voor Visit Maasmechelen en een nationale tv-spot.

 

Deze campagne is een startpunt. Ze schetst een ambitieus beeld van Maasmechelen en het is aan de gemeente, haar inwoners en haar bezoekers om dat beeld waar te maken en te versterken, iedere dag opnieuw, in alles wat we doen.

 

Weitere Nachrichten