“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte.

In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.

Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven,  verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen”.

En nog een belangrijke vraag van Herman van Veen: “U kunt ons, als u dat leuk vindt, voor deze feestelijke gelegenheid, per mail naar eef.proesmans@maasmechelen.be laten weten welk lied, welk stuk u ook zou willen zien of horen en wellicht waarom”*.

Vrolijke groet, Herman van Veen.

* De voorstelling wordt geen verzoekprogramma maar Herman is benieuwd naar welk(e) nummer(s) zijn publiek graag hoort én vooral waarom en wil dit in het creatieve proces van zijn nieuwe voorstelling verwerken. U kan uw reacties bezorgen tot uiterlijk 1 mei 2024.

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Hij reist met zijn voorstellingen de wereld rond: van L’Olympia in Parijs, Carré in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Op 27 september voegt hij hier opnieuw zijn geliefde CC Maasmechelen aan toe.

Met en door Herman Van Veen, Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken en Edith Leerkes  - productie: Harlekijn Holland - foto: Olaf Bellmann

Betoverend.  Als hij op zijn rode sokken danst en speelt zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind.  Hij blijft een fenomeen. NRC ****

Van Veen lijkt onsterfelijk. AD****

Terug van nooit weggeweest, markant en dynamisch. Dagblad van het Noorden*****

www.hermanvanveen.com

When?
Vrijdag 27 september van 20.15 tot 22.00 uur
Price

Base tariff: 42 EUR
: 42 EUR
 

Where?
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen
Organisator
CC Maasmechelen