Nieuwe expo in het Railway Brick Museum
29.10.2023

Nieuwe expo in het Railway Brick Museum

Until the end of December you can visit the temporary exhibition FANTASY / STEAMPUNK in the Railway Brick Museum. There you will find a very beautiful Steampunk creation by Vanderheeren Franky, but also the larger Harry Potter sets.

Grenzeloos Landschapstoerisme (Interreg-dossier)
27.06.2023

Grenzeloos Landschapstoerisme (Interreg-dossier)

1,5 miljoen Europese subsidies voor uitbouw van RivierPark Maasvallei en GrensPark Kempen~Broek. De Limburgse grensstreek valt tussen Maastricht en Weert voor ettelijke kilometers samen met het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei en het GrensPark Kempen~Broek. Dat zijn twee verschillende, maar natuurrijke landschappen die kort bij mekaar liggen. Er wordt intens samengewerkt rond landschapskwaliteit en -beleving, over de grenzen heen. Samen met 13 partners die actief zijn in het RivierPark Maasvallei en het GrensPark Kempen~broek, diende het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vorig jaar een interreg-aanvraag in. De aanvraag werd deze week nu ook daadwerkelijk goedgekeurd, waardoor er de komende drie jaar zo’n 3 miljoen euro beschikbaar komt voor verschillende projecten op het terrein. De ene helft, zo’n 1,5 miljoen euro, komt van Europa via het programma Interreg Vlaanderen-Nederland, de andere helft wordt door de partners ingebracht.

Omleiding wandelingen Terhills op zondag 30 oktober!
25.10.2022

Omleiding wandelingen Terhills op zondag 30 oktober!

Op zondag 30 oktober 2022 wordt er in Maasmechelen een wedstrijd van de UCI Wereldbeker Veldrijden gereden. Een deel van het parcours bevindt zich in de buurt van het National Park Visitor Center, en daarom zullen ze die dag de deuren gesloten houden. De wandelroutes die vertrekken aan het National Park Visitor Center (groen, paars, blauw) zijn nog steeds toegankelijk, maar starten vanop de parking van het Terhills Resort/Cablepark

MaasMegaKraak: Shoppen en Cashen!
20.10.2022

MaasMegaKraak: Shoppen en Cashen!

Shoppen én cashen: dat kan een hele week lang met MaasMegaKraak, een actie van Winkelcentrum Pauwengraaf en Shopping Center M2.

 

Veel moet je er niet voor doen: “Wie voor minstens 10 euro bij ons koopt, kan een hele week lang waardebonnen winnen”, vertelt Herbert Coox, schepen van economie. Om waardebonnen te winnen moet je wel de kluis kraken. Dat kan in de week van 22 tot en met 29 oktober elke dag tussen 10 en 18 uur.

Expo: LEGO CLASSIC SPACE
06.10.2022

Expo: LEGO CLASSIC SPACE

Vanaf 1 Oktober tot 31 december kan je de wisselde expo LEGO CLASSIC SPACE bezoeken in het Railway Brick Museum. Dit mooie thema uit de jaren tachtig komt uit de privéverzameling van Paul Kusters.

 

Foto header: Remco Van Gestel

Foto's Lego: Rob Bruisten

Erfgoedapp: het snoer van Maasdorpen
29.08.2022

Erfgoedapp: het snoer van Maasdorpen

Wie al eens een Limburgs Maasdorpje heeft bezocht (of er zelf woont), die weet dat de rijke geschiedenis van de Maasvallei er nog tastbaar is in de vele monumenten en dorpszichten. Vanaf deze zomervakantie zijn 5 van die Maasdorpen te ontdekken via een nieuwe erfgoedwandeling in de Erfgoedapp.

 

Expo: LEGO ARCHITECTUUR
29.08.2022

Expo: LEGO ARCHITECTUUR

Het Railway Brick Museum heeft een nieuwe expo: LEGO® ARCHITECTUUR. Je kan hem gaan bewonderen van 1 juli t/m 30 september 2022.

Brouwerij Kompel wint prijs op de World Beer Cup
29.08.2022

Brouwerij Kompel wint prijs op de World Beer Cup

Brouwerij Kompel heeft een gouden prijs/medaille gewonnen op de 2022 World Beer Cup, een wereldwijde biercompetitie die bieren van over de hele wereld evalueert en de meest vooraanstaande brouwers en hun bieren erkent.

 

Propere Maas
29.08.2022

Propere Maas

Jouw steentje bijdragen voor een propere Maas? Dat kan!