Nationalpark Hoge Kempen Nationalpark Hoge Kempen

Kindern

Spinnenwandeling

My MaasMomets

Mein MaasMoment ist das praktische Planungsinstrument der Website Visit Maasmechelen. Das macht Ihre Reise nach Maasmechelen noch einfacher. Markieren Sie Ihre Lieblingsaktivitäten, Restaurants und Unterkünfte mit dem Mein maasMoment-Label. Dies ist immer auf jeder Seite angegeben.

Oben rechts können Sie zur Seite Mein MaasMoment navigieren. Sehen Sie in einer praktischen Listenansicht oder auf der Karte, welche Aktivitäten Sie ausgewählt haben. Teilen Sie Ihre MaasMoments mit Freunden oder drucken Sie sie aus.

Beginnen Sie schnell. 

Toevoegen aan My MaasMomets
3,3km
Vanaf 4 jaar
2h
Wandern Wandern Kinder Kinder MaasMustdo’s mit Kindern MaasMustdo’s mit Kindern To-dos mit kleinen MaasMäuschen To-dos mit kleinen MaasMäuschen

De spinnenwandeling is een boekstapperswandeling. Dit zijn korte wandelingen aangevuld met luisterspellen of speelopdrachten, gekoppeld aan een prentenboek. Ideaal voor een gezinsuitstap. 

 

Het verhaal

Het is feest in het schuurtje van boer Sander. Boven op zolder, bij de familie Webster, zijn vier kleine spinnetjes geboren. Ze groeien op en mogen voor het eerst naar de spinnenschool. Ragje wil dolgraag haar eigen web leren spinnen, maar het wil niet lukken. Ze slaagt er niet in om een behoorlijk web te maken. Ze vindt het zo erg, dat ze er ziek van wordt. Als ze een dagje bij oma blijft, ontdekt ze dat opa vroeger hetzelfde probleem had. En dan is de oplossing verrassend eenvoudig.

 

Wat kan je verwachten?

Een leuke wandeling door de prachtige natuur van Maasmechelen. Ga op zoek naar de 5 houten beelden, ontdek wat er bij spinnenkinderen in hun brooddoos zit en leer hoe je een echt spinnenweb kan maken.

 

Extra:

Na de wandeling kan je het prentenboek 'Mijn mooiste spinnenweb' aankopen bij: Visit Maasmechelen en iedere boekhandel.

 

Wist je dat er welgeteld 5 boekstapperswandelingen in het Nationaal Park te vinden zijn? Je ontdekt ze allemaal hier

Bequem unterwegs

Spinnenwandeling
Spoorwegstraat 10
3630 Maasmechelen
3,3km
Vanaf 4 jaar
2h
Alle maasmustdo’s mit kindern

Mehr maasmustdo’s mit kindern

C-Air Ballonflug
Toevoegen aan My MaasMomets
Aktion & Abenteuer

C-Air Ballonflug

Entdecken Sie
Entdecken Sie es hier

Mehr Nationalpark Hoge Kempen