Affiner le résultat de la recherche
Opgrimbie, thuis vanuit de lucht
21/04/2024

Opgrimbie, thuis vanuit de lucht

Tijdens deze editie van Erfgoeddag pakt ’t Oude Grimbiaca opnieuw uit met een interactieve tentoonstelling. Bekijk foto's uit de jaren '80 en '90 vanuit een heel bijzondere invalshoek. Eentje vanop 300 meter hoogte, wel te verstaan. De foto’s werden op verschillende tijdstippen gerealiseerd door gespecialiseerde bedrijven en te koop aangeboden aan de inwoners. Ongetwijfeld kregen deze foto’s een speciale plaats in de huiskamer. Want hoe uniek is het om in een tijd vóór Google Earth je huis vanuit de lucht te zien? De tentoonstelling geeft een overzicht van hoe Opgrimbie er toen uitzag. Is er veel veranderd? Of vrijwel niets? Welke hartverwarmende verhalen bevinden zich achter de gevel? Ga met elkaar in gesprek en deel jouw herinnering aan thuis. Organisatie: Heemkundige kring 't Oude Grimbiaca. In samenwerking met: politie Lanaken Maasmechelen.
Waar de molenaar thuis is
21/04/2024

Waar de molenaar thuis is

Welkom in de prachtige korenmolen 'Nieuw Leven'! Op korenmolens wordt graan tot meel gemalen. Dit meel is de basis van ons brood dat vroeger thuis dagelijks werd gebakken. Maar van meel kunnen we nog vele andere producten maken, zoals pannenkoeken en pizza's. Deze halfopen standaardmolen uit 1801 behoorde tot het domein van de familie Vilain XIIII. In 1945 werd dit historisch erfgoed als monument beschermd en is één van de oudste windmolentypes in ons land. Na een grondige restauratie in 1995 geeft de molen nu twee keer per maand het beste van zichzelf. Op Erfgoeddag zet de molenaar de deuren van de molen open voor het grote publiek. Hij vertelt over het leven als molenaar, hoe graan tot meel wordt gemalen en waarom dit unieke bouwwerk zijn tweede thuis is.   Organisatie: Visit Maasmechelen . Bijkomende informatie bij locatie: Geen sanitaire voorzieningen..
Circus Ronaldo
26/04/2024  - 27/04/2024

Circus Ronaldo

Vijftig jaar geleden doopten Johnny Ronaldo en zijn vrouw Maria hun reizende karavaan om tot Circus Ronaldo. Het betekende de start van een gezelschap dat vandaag de dag internationaal bekendstaat om zijn unieke samensmelting van circus, theater en clownerie.Da Capo is de kroniek van een circusfamilie. Een beeldende, filmische voorstelling van een familiegeschiedenis van liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie. Van de 15-jarige Adolph, die in 1842 met een circus wegliep, tot een circus van vandaag, waar de zevende generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering.Circus Ronaldo wilde dit verhaal al lang vertellen. Het is de geschiedenis van zijn familie, van het begin tot het oneindige. Een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat iedereen nood heeft aan steun en vertrouwen, verbondenheid en familie.Reeds zeven generaties lang trekt de ziel van Circus Ronaldo als een karavaan van verwondering doorheen Europa. Da Capo vertelt het verhaal van een nomadische dynastie, die doorheen de jaren duizenden toeschouwers met haar prachtig schouwspel in vervoering heeft gebracht. In de lente van 2024 zal dat ongetwijfeld opnieuw gebeuren met het enthousiaste publiek in Maasmechelen.
Apérotime • Maasmechelen
30/04/2024

Apérotime • Maasmechelen

Apérotime, dat is gezellig aperitieven, zalig ontspannen na een drukke werkweek én dansen op fijne deuntjes van top dj’s. Al meerdere zomers staat Apérotime garant voor het gezelligste openlucht aperitief van het land. Bezoekers mogen zich verwachten aan muziek waarop je niet kan blijven stilstaan, hippe & heerlijke foodtrucks, fancy drinks en uiteraard een enorm fijne ambiance. Bovendien is Apérotime helemaal gratis toegankelijk!
Walk for Pink Ribbon 2024
20/05/2024

Walk for Pink Ribbon 2024

Wandel op pinkstermaandag 20 mei 2024 samen met ons één van de vijf gevarieerde wandelingen (3,5 km – 5 km – 10 km – 15 km – 35 km).

Om mee te stappen met de Walk for Pink Ribbon betaal je € 15 per deelnemer voor de wandelingen van 3,5 km, 5 km, 10 km en 15 km. De trailwalk van 35 km kost € 25 per deelnemer. Kinderen onder de 16 wandelen gratis mee. In de prijs zit bevoorrading inbegrepen.

Voor leden van Wandelsport Vlaanderen worden speciale tarieven voorzien: € 10 voor de wandelingen van 3,5 km, 5 km, 10 km en 15 km en € 20 voor de trailwalk van 35 km.

Wist je dat …

1 op 3 kankerdiagnoses vermeden kan worden door er een gezonde en evenwichtige levensstijl op na te houden? Door elke dag minstens 30 minuten te bewegen ben je al goed op weg. Waar wacht je nog op?

Steun dus mee de strijd tegen borstkanker, want 1 op 9 vrouwen krijgt in haar leven met de ziekte te maken. Met het ingezamelde geld steun je de projecten van het Medisch Kenniscentrum Borstkanker.

Elke stap telt!

Zwart Goud
27/07/2024

Zwart Goud

Elke zomer is het feest onder de mijnschachten van Maasmechelen. Kom opkomend muzikaal talent ontdekken, maak kennis met de veganistische keuken en proef van vers getapt mijnwater.

 

Geen betere plek om een ecologisch festival te organiseren dan in het Nationaal Park Hoge Kempen. Waar meer dan 100 jaar geleden de eerste steenkool naar boven werd gehaald, ontgint Zwart Goud vandaag het beste talent uit de lokale muziekscene.