De gepensioneerde weduwnaar Tom Harper rouwt om het recente verlies van zijn grote liefde Mary. In een poging zijn verdriet een plaats te geven, besluit hij een reis te maken naar Cornwall, Mary's geboorteplaats. Het is een trip van 1400 km, van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het Britse vasteland. Tom gaat op weg met enkel een eenvoudige koffer en zijn gratis buspas.  
 
Rasacteur Timothy Spall (Mr. Turner, Secrets and Lies) is fenomenaal in de hoofdrol van deze film. In zijn herinneringen komt de Schotse actrice Phyllis Logan, bekend van Downton Abbey, voorbij als de overleden geliefde. 
 
The Last Bus is een film over de laatste levensfase, een verhaal dat rustig kabbelt en het publiek meeneemt langs Britse landschappen, tedere momenten en hartelijke ontmoetingen. Het is een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen op de wereld zijn en die het bijna onmogelijk maakt om niet geraakt te worden. Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 7 euro, inclusief een drankje.
Quand ?
Prix
Tarif de base: 7 EUR
Ou ?
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen (Eisden-Tuinwijk)
Organisateur
CC Maasmechelen