Refine search result
Herman van Veen
27/09/2024

Herman van Veen

“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte.

In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.

Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven,  verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen”.

En nog een belangrijke vraag van Herman van Veen: “U kunt ons, als u dat leuk vindt, voor deze feestelijke gelegenheid, per mail naar eef.proesmans@maasmechelen.be laten weten welk lied, welk stuk u ook zou willen zien of horen en wellicht waarom”*.

Vrolijke groet, Herman van Veen.

* De voorstelling wordt geen verzoekprogramma maar Herman is benieuwd naar welk(e) nummer(s) zijn publiek graag hoort én vooral waarom en wil dit in het creatieve proces van zijn nieuwe voorstelling verwerken. U kan uw reacties bezorgen tot uiterlijk 1 mei 2024.

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Hij reist met zijn voorstellingen de wereld rond: van L’Olympia in Parijs, Carré in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Op 27 september voegt hij hier opnieuw zijn geliefde CC Maasmechelen aan toe.

Met en door Herman Van Veen, Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken en Edith Leerkes  - productie: Harlekijn Holland - foto: Olaf Bellmann

Betoverend.  Als hij op zijn rode sokken danst en speelt zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind.  Hij blijft een fenomeen. NRC ****

Van Veen lijkt onsterfelijk. AD****

Terug van nooit weggeweest, markant en dynamisch. Dagblad van het Noorden*****

www.hermanvanveen.com

Herman van Veen
27/09/2024

Herman van Veen

“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte.In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven,  verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen”.En nog een belangrijke vraag van Herman van Veen: “U kunt ons, als u dat leuk vindt, voor deze feestelijke gelegenheid, per mail naar eef.proesmans@maasmechelen.be laten weten welk lied, welk stuk u ook zou willen zien of horen en wellicht waarom”*. Vrolijke groet, Herman van Veen.* De voorstelling wordt geen verzoekprogramma maar Herman is benieuwd naar welk(e) nummer(s) zijn publiek graag hoort én vooral waarom en wil dit in het creatieve proces van zijn nieuwe voorstelling verwerken. U kan uw reacties bezorgen tot uiterlijk 1 juli 2024. Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Hij reist met zijn voorstellingen de wereld rond: van L’Olympia in Parijs, Carré in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Op 27 september voegt hij hier opnieuw zijn geliefde CC Maasmechelen aan toe.
The Bootleg Beatles in concert
15/02/2025

The Bootleg Beatles in concert

Een recensent zei... 'Het zijn niet John, Paul, George en Ringo... maar je zult het gewoon niet geloven.'

De Engelse Beatles-tributeband The Bootleg Beatles bestaat al ruim vier keer langer dan het origineel. Wie ze ooit live zag, weet hoe verbijsterend goed ze zijn. Deze Britse band wordt zelfs omarmd door Sir Paul McCartney himself en is de enige tributeband die het beeldmerk van The Beatles mag gebruiken. Zoals George Harrison zelf ooit zei: “The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”

Als je je ogen sluit, hoor je The Beatles. Als je ze openhoudt, zie je The Beatles! Tijdens hun shows gebruiken ze de originele instrumenten en kostuums.

Zestig jaar geleden was de debuutfilm A Hard Day’s Night van The Beatles een daverend succes aan de kassa en hun tweede actievolle film Help!, het jaar daarop, werd even enthousiast onthaald. Dus wat is een beter moment om de nummers te vieren, niet alleen uit deze twee iconische films, maar uit alle vijf de films van The Fab Four.

Met de hits van A Hard Day's Night, Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine en Let It Be nemen de Bootleg Beatles je - met hulp van hun trouwe orkestvrienden - mee op een glorieuze wervelende trip door carrière van de Fab Four in hun spectaculaire nieuwe show.

Off the scale fabulous. BBC2
Entirely Convincing. The Times
Mind-boggling accuracy. The Mail on Sunday
Flawless. Mojo
Less a Tribute more a reincarnation. The Daily Telegraph

www.bootlegbeatles.com

The Bootleg Beatles in concert
15/02/2025

The Bootleg Beatles in concert

Een recensent zei... 'Het zijn niet John, Paul, George en Ringo... maar je zult het gewoon niet geloven.'De Engelse Beatles-tributeband The Bootleg Beatles bestaat al ruim vier keer langer dan het origineel. Wie ze ooit live zag, weet hoe verbijsterend goed ze zijn. Deze Britse band wordt zelfs omarmd door Sir Paul McCartney himself en is de enige tributeband die het beeldmerk van The Beatles mag gebruiken. Zoals George Harrison zelf ooit zei: “The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”Als je je ogen sluit, hoor je The Beatles. Als je ze openhoudt, zie je The Beatles! Tijdens hun shows gebruiken ze de originele instrumenten en kostuums. Zestig jaar geleden was de debuutfilm A Hard Day’s Night van The Beatles een daverend succes aan de kassa en hun tweede actievolle film Help!, het jaar daarop, werd even enthousiast onthaald. Dus wat is een beter moment om de nummers te vieren, niet alleen uit deze twee iconische films, maar uit alle vijf de films van The Fab Four.Met de hits van A Hard Day's Night, Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine en Let It Be nemen de Bootleg Beatles je - met hulp van hun trouwe orkestvrienden - mee op een glorieuze wervelende trip door de carrière van de Fab Four in hun spectaculaire nieuwe show.