Refine search result
Persoonlijke rondleiding door Marc Milissen
22/02/2024  - 25/02/2024

Persoonlijke rondleiding door Marc Milissen

Marc Milissen leidt je persoonlijk rond in zijn tentoonstelling last • lest • list • lost • lust waarin je kennismaakt met het bijzondere oeuvre dat Marc Milissen gedurende 40 jaar als kunstenaar creëerde. Rondleidingen vinden plaats op donderdag 1 of 22 februari om 19u of op zondag 25 februari om 15u.  
Jasper Steverlinck
23/02/2024

Jasper Steverlinck

Jasper Steverlinck is écht heel goed, hij bestaat geheel en al uit stem. Life on Mars doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Zijn versie van David Bowies klassieker stond immers wekenlang op één in de hitparade. Jasper Steverlinck is al lang een gevestigde naam in de muziekindustrie. Met zijn eerlijke en tijdloze songs weet hij menig hart te bekoren. Hij was zanger en gitarist bij de Gentse band Arid. Sinds de zomer van 2012 is hij solo aan de slag.  Zijn eerste soloalbum Night Prayer (2018), een samenwerking met Jean Blaute, met de hits Broken, Here’s To Love, Need Your Love en So Far Away From Me was een ongezien succes met een uitverkochte tournee tot in de grootste concertzalen. Het album was één van de meest verkochte platen in 2018, wat volmondig beaamd werd door het publiek dat deze show in 2019 in onze schouwburg zag.  In de winter van 2021 speelde Jasper in sfeervolle kerken, een oude droom die werkelijkheid werd, en ook op deze bijzondere locaties kwamen zijn songs uitzonderlijk goed tot hun recht.  Jasper Steverlinck is een muzikaal fenomeen, met de voorbije jaren zowat 100 uitverkochte concerten en meer dan 60.000 verkochte tickets van zijn Night Prayertournee. Laat je opnieuw meeslepen door zijn overweldigende warmte en authenticiteit. Jasper brengt gloednieuwe nummers afgewisseld met klassiekers uit zijn rijkgevulde repertoire, aangevuld met een enkel Aridnummer en een goedgekozen cover die hij volledig naar zijn hand zet. 
Jerusalem Quartet
24/02/2024

Jerusalem Quartet

Het Jerusalem Quartet is in Maasmechelen al lang geen onbekende meer. Na zijn bejubelde passage in 2018 en in 2020 is het strijkkwartet van wereldklasse opnieuw te gast in de Sint-Pieterskerk te Leut. Als geen ander weten de muzikanten het strijkkwartet en zijn verrukkelijk repertoire in de verf te zetten. Het expressieve strijkkwartet in Es van Mendelssohn, zijn eerste genummerde werk, is een rake opener. De dramatische melodieën en betekenisvolle uitbarstingen zijn eerder opvallend voor Mendelssohns muziek. Het vormt het perfecte uitgangspunt voor de strijkkwartetten van Debussy en Ben-Haim. Beide componisten kleurden het genre op zo’n eigenzinnige manier, dat ze de mogelijkheden van het kwartet tot ver voorbij het denkbare trokken. De Franse componist Boulez zei over Debussy zelfs dat hij ‘het strijkkwartet bevrijdde.’ Gelijk heeft hij, want je zou haast vergeten dat je naar slechts vier strijkers aan het luisteren bent. Het is het enige strijkkwartet dat Debussy ooit geschreven heeft, maar met zijn levendige ritmes en poëtische elegantie meteen uniek voor het hele genre. Met Ben-Haim komt Jerusalem Quartet thuis. In het strijkkwartet van de naar Tel Aviv geëmigreerde componist schemert de Palestijnse sfeer duidelijk door in de melodische versieringen en folkritmes. Kom luisteren en word getuige van deze verrassende muzikale ontmoetingen.
Zonzo Compagnie
25/02/2024

Zonzo Compagnie

In haar appartement in New York woont een schildpad. Nieuwsgierig als ze is, vroeg ze zich af: waarover zou hij dromen? Denkt hij wel eens een keertje na? En zo ja, over wat dan? En kan je over schildpaddromen een voorstelling maken? Uniek is Meredith Monk altijd geweest. Ze schrijft muziek, danst, maakt voorstellingen en speelt piano, maar bovenal is ze zangeres. Liever dan liedjes te zingen met gebruik van tekst, speelt ze met de eindeloze mogelijkheden van de stem. Daarmee inspireerde ze zangers van over de hele wereld om op zoek te gaan naar hun eigen klanken. Zonzo Compagnie maakte naam met voorstellingen geïnspireerd op bekende componisten als John Cage, Bach, Miles Davis en Henry Purcell. Nu wordt er - voor het eerst - een hedendaagse en vrouwelijke componist aan dat rijtje toegevoegd. Ooit maakte Meredith Monk de voorstelling Dancing Voices voor Zonzo Compagnie, nu maakt Zonzo Compagnie een voorstelling over haar. Zangeres Naomi Beeldens, tromboniste Loes Minnebo , pianiste Anthe Huybrechts, regisseur Ine Van Baelen en videomaker Stijn Grupping verkennen in Hey Meredith! een oeuvre van bijna 60 jaar, de stem van Meredith Monk achterna. Bio Meredith Monk vindt u via https://www.zonzocompagnie.be/nl/meredith-monk 
Rebel - Cinématinee
28/02/2024

Rebel - Cinématinee

Kamal reist van Molenbeek naar Syrië. Zijn moeder heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. Eens aangekomen wordt Kamal gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.Naast de grote Hollywood-projecten wilde Vlaanderens meest ambitieuze regisseursduo absoluut tijd maken voor een groot persoonlijk passieproject. Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black, Patser, Bad Boys for Life, Ms. Marvel) begeven zich op gewaagd terrein, want een film maken over Syriëstrijders is geen evidentie. Toch zijn ze er bijzonder goed in geslaagd om een oprecht verhaal te vertellen rond belangrijke thema’s als identiteit, zingeving en radicalisering, naar goede gewoonte aangevuld met de nodige spectaculaire actie en deze keer ook verrassend veel muziek. Een vinnige film, met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui en een indrukwekkend acteerdebuut van Adils jongere broertje Amir El Arbi. 

Rebel ging in première op het filmfestival van Cannes en werd er erg goed onthaald.   
Elise Caluwaerts & Kim van den Brempt
29/02/2024

Elise Caluwaerts & Kim van den Brempt

Alma Mahler blijft fascineren. Sopraan Elise Caluwaerts wijdde zich wereldwijd als eerste aan de opname van haar volledige oeuvre. Maar wat is er nu zo intrigerend aan de componiste?De lijst van Alma Mahlers geliefden en minnaars is lang (Klimt, Mahler, Gropius, ...). Haar bestaan als muze was een zelfmoord op haar ooit beloftevolle carrière als vrouwelijke componiste. In een twintig pagina’s tellende brief maakte haar eerste echtgenoot Gustav Mahler duidelijk dat twee componisten in één huwelijk geen optie was. Van de honderden liederen die ze ooit schreef, bleven er zeventien bewaard. Één voor één zijn ze mysterieus, complex en diepzinnig, zoals ook haar eigen persoonlijkheid was. Sopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim van den Brempt nemen je mee op een reis langs Alma’s wispelturige leven. Nu eens resoneert de gezongen tekst in een verfijnde, intiem fluweelzachte klank, dan weer klinkt hij extatisch met uitbundige chromatische lijnen. Naast Alma Mahlers liederen klinken ook de Rückert Lieder van Gustav Mahler, die grotendeels geschreven werden in het jaar waarin ze trouwden. Als intermezzi zijn er twee van Franz Schuberts Impromptustukjes voor piano, waarmee ook een echo van misschien wel de grootste liedschrijver ooit weerklinkt.
fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse cultuurcentra
01/03/2024

fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse cultuurcentra

Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender? In Beyond the Edge bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend. 

Na Exit (2022) en Glorious Bodies (2023) werkt circus- en dansmaker Piet Van Dycke voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Beyond the Edge is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren samen met HET LAB/Krokusfestival en fABULEUS.  De voorbije jaren realiseerden deze partners samen SNAP XL (2018) en We Go Places (2021).  
K's Choice
03/03/2024

K's Choice

We schrijven het jaar 1992, wanneer Sarah en Gert Bettens hun eerste platencontract tekenen en 1993 wanneer hun debuutalbum verschijnt.  
The Great Subconscious Club is meteen een schot in de roos, met The Ballad of Lea en Paul, gevolgd door nog grotere albumklassiekers als Paradise in Me met de monsterhit Not an Addict en in 1998 het derde album Cocoon Crash met de hit Believe.  
 
De jaren erna volgden nog verscheidene succesvolle platen. Drie decennia lang veroverde K’s Choice de podia van de grootste concertzalen en festivals in binnen- en buitenland. De band werkte samen met tal van gerenommeerde producers, zoals Jean Blaute, Gil Norton en Alain Johannes én sterartiesten als Anouk, Skin en Milow. Deze bloeiende carrière bracht een mooie verzameling aan gouden en platina-albums tot stand. Een dertigste verjaardag kon niet ongezien voorbijgaan. Om dit jubileumjaar te vieren bracht K’s Choice de nieuwe single Time is a Parasite. Nu keert de band terug naar een akoestische setting, en net zoals 30 jaar geleden in trio. K’s Choice houdt halt in CC Maasmechelen met een bijzonder concert dat alle hoogtepunten op een rijtje zet. Om van te smullen! 
Alexander Vantournhout/Not Standing
05/03/2024

Alexander Vantournhout/Not Standing

Na VanThorhout, waarin Alexander Vantournhout solo op het podium staat, presenteert not standing nu opnieuw een groepsstuk, Foreshadow. Op de tonen van experimentele rockmuziek bewegen acht acrobaat-dansers als tandwielen van een collectief lichaamsmechaniek. Samen gaan ze op zoek naar quasi onmogelijke balansen en dagen ze elkaar én de zwaartekracht uit.Met de strak georchestreerde chaotische bewegingslandschappen van Foreshadow zet Alexander Vantournhout een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de relaties tussen zwaartekracht, beweging, balans en ruimtelijkheid. Naast de vloer, die in SCREWS en Through the Grapevine telkens een prominente rol kreeg, wordt nu ook de muur een danspartner. Alexander Vantournhout zoekt graag naar fysieke extremen op het snijvlak tussen dans en circus. Hij studeerde dans aan P.A.R.T.S. en circustechniek aan ESAC (circusschool in Brussel). Vantournhout was laureaat van de prestigieuze wedstrijd CircusNext en won de Jongtheaterprijs én de publieksprijs op Theater Aan Zee. Foreshadow wordt opnieuw een zinderende acrobatische dansvoorstelling. Deze voorstelling is geschikt voor een publiek van 12+.
tout petit
06/03/2024

tout petit

Over het podium waait een wervelwind. Muzikanten en dansers veroorzaken een kleine tornado. Opzwepende klanken brengen iedereen in een fijne stemming. Een intiem en mysterieus muzikaal pad voert ons naar een vrolijke baslijn, die de dansers in alle richtingen op het podium blaast. Dansconcert #1 bestaat niet uit een vaste choreografie, maar wil jong en ouder inspireren om te bewegen op livemuziek. Tijdens het concert staat de wisselwerking tussen het publiek en de dansers centraal. Bij elke nieuwe klank reiken de dansers een nieuwe bewegingsidee aan. Het geheel is zo aanstekelijk, dat je onmogelijk stil kan zitten. Muzikanten en dansers nemen je mee naar een superfeestelijke funky finale. Let the party begin! Dansconcert #1 is een aanstekelijk concert, een opzwepende dansvoorstelling én een groot feest voor iedereen!  tout petit is een productiehuis uit Leuven en Hasselt, dat sinds 2012 dansproducties creëert voor een jong publiek. tout petit is uniek in Vlaanderen en heeft een bijzondere rol in Europa. Het gezelschap maakt de fundamentele keuze om dans te creëren voor jonge kinderen, waarbij artistieke grenzen verlegd worden. 
Spark & Wallis Bird
08/03/2024

Spark & Wallis Bird

Yasmine fluisterde het ons al in het oor: ‘Alle meisjes aan de macht!’ Het zindert in de schouwburg op Internationale Vrouwendag, want de Ierse singer-songwriter Wallis Bird en de Classical Band Spark geven cachet aan een op-en-top vrouwelijk concertprogramma: duizend jaar muziek met vrouwelijke touch. Met de godin Venus als inspiratie verzamelden Bird en Spark al snel een verbluffend repertoire van vrouwelijke componisten van over heel de wereld. Visions of Venus verweeft de tijdloze melodieën van de middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen met de ongebreidelde verbeelding van de IJslandse Björk, een schalkse zestiende-eeuwse chaconne van Francesca Caccini met het verleidelijke Babooshka van Kate Bush, hits van de queens of pop, rock en jazz, Joni Mitchell, Carole King, Janis Joplin en Billie Holiday met de romantische stijl van Clara Schumann. Omringd én empowered door haar idolen treedt Wallis Bird ook op met eigen werk. Geroemd met internationale prijzen veroverde de Ierse singer-songwriter een unieke spot in de pop- en rockscene. Haar partner in crime voor dit project is het kwintet Spark. Met hun out of the box en genreovertreffende interpretaties bekrachtigen de muzikanten telkens opnieuw hun motto: goede muziek kent geen grenzen! 
Helmut Lotti & band
09/03/2024

Helmut Lotti & band

Moeten we Helmut Lotti nog voorstellen? In zijn dertigjarige carrière heeft hij ongeveer alle genres gezongen: Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek, Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Sinds zijn passage als 'Hellmut' Lotti op Graspop 2023 mag hij ook metal op zijn lijstje afvinken.
Wat hij aanraakte, veranderde meestal in goud of platina, zowel in binnen- als buitenland. Helmut Lotti verkocht wereldwijd om en bij de 14 miljoen albums!In 1995, toen hij het album Helmut Lotti goes Classic uitbracht, werd dit het snelst- en bestverkochte album in Vlaanderen, goed voor twaalf keer platina. Pop meets classics in topkwaliteit, dat mag je verwachten van een Helmut Lotticoncert.  Hij werd gelauwerd met talloze muziekawards en met platen van edelmetaal in alle continenten. In zijn balboekje staan legendarische duetten met o.a. Andrea Bocelli, Montserrat Caballé, Eros Ramazzotti, Placido Domingo, Sarah Brightman en Cliff Richard. Er is niets waaraan Helmut Lotti zich niet durft te wagen. Voor zijn bezoek aan onze schouwburg selecteert hij uit meer dan 20 albums zijn meest geliefde liedjes. Dit keer gebracht in een intieme setting, begeleid door zes muzikanten. Wees welkom! 
Zo heb ik het niet bedoeld
11/03/2024  - 25/03/2024

Zo heb ik het niet bedoeld

Mensen van buitenlandse herkomst komen geregeld in aanraking met alledaags racisme: een uitspraak, een gebaar, een blik,…die verwijst naar hun origine en die kwetst. Die uitspraken zijn vaak niet kwetsend bedoeld, maar hebben toch hun impact.  In deze vorming luisteren we naar ervaringen rond alledaags racisme en gaan met elkaar in gesprek. Aan de hand van oefeningen en interactieve werkvormen leren we beter begrijpen waar dat racisme vandaan komt en hoe het werkt.  

In samenwerking met CC Maasmechelen, Gemeente Maasmechelen - Dienst Samenleven

Begeleiders: Christelle Ferreira, Mieke Dury
Het Collectief
12/03/2024

Het Collectief

Filmliefhebbers weten het al langer: de Hongaars-Oostenrijkse componist György Ligeti schreef buitengewoon intrigerende muziek, waar o.m. de Amerikaanse filmregisseur Stanley Kubrick als een blok voor viel. Het gevarieerde oeuvre van de componist is ideaal voer voor Het Collectief. Het  nodigt voor de gelegenheid ook Félix Roth uit, een piepjonge tophoornist. 
Samen brengen ze het prachtige hoorntrio dat Ligeti in 1982 als hommage aan Johannes Brahms schreef en waarover hij zei dat het ‘in de muzikale hemelen ongeëvenaard blijft in zijn soort’. 
Toch zijn er in Ligeti’s trio op de bezetting na geen citaten of directe invloeden terug te vinden. De componist trekt alle registers open: een mysterieuze lyrische dialoog tussen viool en hoorn, ongeziene acrobatieën in de hoorn tijdens een snelle polyritmische dans, een burleske mars voor viool en piano en een hartstochtelijk lamento, geïnspireerd op Oost-Europese rouwmuziek. 
Ligeti’s Hongaarse roots zijn in dit programma nooit ver weg. In de vroege Sonate voor cellosolo kunnen we de invloed van Béla Bartók duidelijk horen, samen met de Hongaarse sfeer, die zich volgens Ligeti niet met woorden laat vangen. Met klanken wel, want ook het expressieve Duo voor viool en cello van Zoltán Kodály, Ligeti’s compositieleraar, is ermee doorspekt. 
Fien Leysen/Berlin in coproductie met theater arsenaal
13/03/2024

Fien Leysen/Berlin in coproductie met theater arsenaal

In ALABAMA treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar The American Dream, en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen.  Vijfenveertig jaar later trekt Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wil de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken. In Birmingham stelt ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopt ze er zelf antwoorden te vinden. Samen met mondharmonicaspeler Steven De bruyn deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu, en het resultaat van haar zoektocht. 
Reisreportage: Japan
14/03/2024

Reisreportage: Japan

Japan is een eilandenstaat met niet minder dan 6 852 eilanden. Van de 127 miljoen inwoners wonen er 30 miljoen in de hoofdstad (Groot-)Tokyo. We bezoeken de oude hoofdsteden Kyota en Nara met hun rijk cultureel erfgoed in de vorm van tempels en prachtige tuinen. We zijn onder de indruk van pagodes en het grootste Boeddhabeeld ter wereld en we eindigen onze reis in Osaka, tweede grootste en hypermoderne stad van Japan. 
Amelie Albrecht
15/03/2024

Amelie Albrecht

De afgelopen twee jaren waren een rollercoaster voor Amelie Albrecht. Haar comedycarrière schoot als een raket de lucht in, met uitsluitend uitverkochte shows en veel opdrachten voor televisie. Ze wordt om de haverklap herkend op straat en krijgt spontaan goodies aangeboden als influencer. Dàn heb je het wel gemaakt zeker. Haar vrienden waarschuwen haar: ‘Zie maar dat je niet arrogant wordt!’. 
Maar, dat zal haar niet overkomen, dat was ze al.  Bekend zijn is echter niet alleen rozengeur en maneschijn. Als Amelie over straat loopt, moet ze er altijd goed uitzien voor de selfies. Ze heeft een echte handtekening moeten bedenken en zelfs haar hond Duvel wordt ongewild aangeklampt. Ah ja, want die moest uiteraard een aparte Instagram krijgen. Wees maar zeker: Amelie geniet van haar succes. En die nieuwe zaalshow? Die komt er wel. En die zal wel ‘goe genoeg’ zijn. Maar wanneer is het goed genoeg voor haar? Amelie Albrecht staat sinds 2017 op het podium met comedy die wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Tegenwoordig is ze vast jurylid in De slimste mens ter wereld. Maar bovenal brengt ze pure stand-upcomedy van het energiezuinige soort. Met Goe Genoeg is ze voor het eerst te gast in onze schouwburg, dus mis deze show zeker niet!  
Sculpturale keramiek
17/03/2024  - 26/04/2024

Sculpturale keramiek

Keramiek en het gebruiksvoorwerp worden vaak in één adem genoemd. Sinds het ontstaan van de moderne kunst heeft de keramiek zich echter weten te bevrijden van haar ondergeschikte status van de decoratieve toegepaste kunst. Kunstenaars zijn de keramische technieken gaan gebruiken om te komen tot een zuivere sculpturale taal. In de tentoonstelling Sculpturale keramiek worden werken getoond van kunstenaars, ook Limburgse, die in deze ontvoogdingsstrijd een belangrijke plaats hebben ingenomen.    Curatoren Herman Maes en Marc Milissen cureren deze tentoonstelling met werk van Brigitte Aendekerk, Eric Astoul, Georges Blom, Gisele Charlier, Caroline Coolen, Delphine Courtillot, Marc Cox, Tony Damen, Folkert de Jong, Carmen Dionyse, Elias Ghekiere, Jan Heylen, Coco Jackmaert, Jos Jacobs, Augusta Jumelet, Relinde Molhoek, Nadia Naveau, Freddy Schoofs, Miet Schreurs, Claudia Sochacki, Piet Stockmans, Olivier Strebelle, Eddie Symkens, Eric Vanstraelen, Tino Vandebeek, Carly Vanoverbeke, José Vermeersch, Katleen Vinck, Diana Wynants, Jan Winkels.
Ensor Strijkkwartet & Koen De Graeve
21/03/2024

Ensor Strijkkwartet & Koen De Graeve

Het Ensor Strijkwartet is een graag geziene gast in onze kamermuziekreeks. Het kwartet onderneemt bijzondere projecten, met dit keer Haydn en acteur Koen Degraeve in de hoofdrollen.Op verzoek van het Ensor Strijkkwartet schreef Dimitri Verhulst in 2009 zeven korte verhalen op de zeven laatste zinnen van Christus aan het kruis en op de kwartetten Die Sieben Letzten Worte van Joseph Haydn. Zoals de traditie het wil, worden Die Sieben Letzten Worte rond de periode van de vasten geprogrammeerd. Het Ensor Strijkkwartet wil deze prachtige muziek loskoppelen van het religieuze gegeven en de Zeven laatste woorden benaderen vanuit de dagelijkse realiteit. Verhulst schreef zeven juwelen van korte verhalen. De 7 laatste zinnen van Christus aan het kruis, vertaald naar de schrijnende werkelijkheid van het leven in momenten van dood/leven, lijden, afscheid, verlatenheid en eenzaamheid, emoties plastisch in woorden gevat en onderstreept met een vleug weemoedige humor.Dit project resulteerde in een prachtig lees- en luisterboek, een beklijvende dialoog Haydn - Verhulst. (uitg. Contact Nederland.) Acteur Koen Degraeve neemt de plaats van Dimitri Verhulst over. Zijn stem past qua timbre het best bij de klank van het Ensor Strijkkwartet, de muziek van Haydn. Ze zal de bijzondere verhalen op een beklijvende manier vertolken. 
BRONKS / Ballet Dommage
24/03/2024

BRONKS / Ballet Dommage

Familie Fratssen viert feest, want Robert is gekrompen en het is beter zo!  
Alle vergeten tantes, vergeelde nonkels en aangetrouwde aanhangsels mogen - met meetlat - het resultaat komen bezichtigen.  

Fratssen theatraliseert de vreugden en gênes van het familiefeest en serveert de toeschouwer een buffet van onuitgesproken vetes en goedbedoelde moederliefde.  

Verwacht echter geen klassieke erfenisdiscussies, echtscheidingsperikelen en familieproblemen. Deze clichés halen de voorstelling niet. Het zijn de absurde zaken en schijnbare onbenulligheden die op de voorgrond treden. Hieronder sluimeren de onuitgesproken waarden, voelbare spanningen en grootse emoties die ieder mens en familie met zich meedraagt. 

Na de rondreizende theaterparade Melvius (2019), het kafkaëske TRIBUNAL (selectie TheaterFestival 2020) en de kolderieke angstdroom Tavern Michelle (2022), creëert Ballet Dommage bij BRONKS een zowel verbindende als bevreemdende locatievoorstelling voor alle leeftijden. Iedereen is welkom, met of zonder familie! 
 

Deze voorstelling vindt plaats in Wijkcentrum Concordia, Oude Baan 205, 3630 Maasmechelen https://www.maasmechelen.be/wijkcentrum-concordia.