Jouw steentje bijdragen voor een propere Maas? Dat kan! 

 

Kajak Maasland biedt in samenwerking met Rivierpark Maasvallei zijn milieubewuste klanten een gratis Maas Cleanup Pakket aan. Je wordt gratis voorzien van een grijpstok, vuilzak en handschoenen waar zwerfvuil mee verzameld kan worden. Zo maken we onze mooie rivier nog mooier.

De Maas is een regenrivier. Dit betekent dat op sommige momenten het water heel hoog staat en op andere momenten weer heel laag. Hierdoor blijft er nogal eens zwerfvuil achter dat de rivier meebrengt. Er zijn regelmatig opruimacties op de oevers van de Maas, maar op moeilijk bereikbare plaatsen kan het afval wel eens ophopen. Die plaatsen vormen geen probleem voor rafters of kajakkers. Denk maar aan eilandjes of afgelegen strandjes.

Als je dus het aangename aan het nuttige wil koppelen, en een steentje wil bijdragen om onze mooie rivier mee mooi te houden, dan is dat heel erg welkom.

Het verzamelde vuil kan je achteraf op de voorziene plaats achterlaten. Duid gewoon aan in het boekingsformulier van Kajak Maasland dat je graag een Maas Cleanup Pakket ontvangt.

Zijn onderstaande zaken op jou van toepassing, kies dan voor het Maas Cleanup Pakket!

  • Je bent op zoek naar een extra uitdaging
  • Je wil iets doen aan de plastic soep in de zeeën (80 procent ervan komt uit rivieren)
  • Je wil gewoon een goede daad stellen
  • Je hebt een groot hart voor de natuur
  • Je laat een plek graag mooier achter dan je ze aantrof
  • Je wil met een extra goed gevoel naar huis terugkeren

 

De fauna en flora danken je alvast!

More news