Cultuur opsnuiven

Sint-Barbarakerk

My MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Toevoegen aan My MaasMoments
Groepen Groepen Cultuur opsnuiven Cultuur opsnuiven

Een rondleiding in deze kerk biedt heel veel bijzondere aanknopingspunten. Vertrekkend in de tentoonstellingsruimte met de aparte maquette van het kerkgebouw, zoals het nooit meer verwezenlijkt werd, volgen de stappen door de aparte nevenruimten. Van de verwijzing door de afbeeldingen in de glasramen naar o.m. de bestemming van de ruimte,  tot de indelingen van het kerkgebouw zelf. De oude symbolen en rituelen, de bijzondere hiĆ«rarchie en de verhalen die zich afspeelden binnen het georganiseerde leven van de parochie en van de pastoor en de aalmoezeniers voor de buitenlanders, maken een rondleiding tot een bijzonder belevenis. 

 

Deze rondleiding kan gecombineerd worden met een wandeling door Eisden-Tuinwijk en het Museum van de Mijnwerkerwoning.

Easy on the road

Sint-Barbarakerk
Kastanjelaan 53
3630 Maasmechelen
All cultuur opsnuiven

More cultuur opsnuiven

E-adventure
Toevoegen aan My MaasMoments
Action & adventure

E-adventure

Discover