MaasMauve Heidedagen (Augustus)

My MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Toevoegen aan My MaasMoments
Hiking Hiking Kids Kids
Welkom bij de MaasMauve Heidedagen in Maasmechelen! Ontdek de prachtige paarse pracht van de heide en geniet van een bruisend programma vol natuuractiviteiten, wandelingen en workshops. Kom samen met vrienden en familie en laat je betoveren door de kleuren en geuren van dit unieke natuurfenomeen. 
Mis het niet, de MaasMauve Heidedagen wachten op jou! 

Op het programma staan verschillende rangerwandelingen voor jong en oud. Daarnaast nodigen we jullie uit om de bloeiende heide te ontdekken te voet, fiets, paard, mountainbike, buggy of rolstoel. 

 

De toproute is uiteraard de gele route die je doorheen de Mechelse Heide loodst. Liever wat rustiger wandelen? Ga dan voor een wandeling in de Vallei van de Kikbeekbron. Dit gebied behoort ook tot de Mechelse Heide maar heeft een andere instapplaats.

 

De struikheide - dewelke het landschap typeert - staat in bloei van midden augustus tot midden september. De exacte datum kunnen we helaas niet geven want de bloei van de heide is weersafhankelijk.

 

De dopheide, prachtig maar minder talrijk aanwezig in de Mechelse Heide, bloeit al vanaf juli.

Activiteiten op de Mechelse Heide

Wandelen     kids     Fietsen

KALENDER

Wordt nog aangevuld voor 2024

Easy on the road

MaasMauve Heidedagen (Augustus)
Nationaal Park Hoge Kempen, Toegangspoort Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280
3630 Maasmechelen
All hiking

More hiking

Overview
All hiking
Ferries
Toevoegen aan My MaasMoments
Cycling

Ferries

Discover