Maas Valley River Park Maas Valley River Park

Relaxing tours

Rivierpark Maasvallei - Rode wandellus Uikhoven

My MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Toevoegen aan My MaasMoments
15,4km
Hiking Hiking Relaxing tours Relaxing tours Or do you prefer to push yourself harder? Or do you prefer to push yourself harder?

De rode wandellus van Uikhoven is een vlakke route van 15,4 km zonder hoogtemeters, wat een perfecte start is om je benen te strekken en de omgeving te verkennen. Deze lus neemt je mee door uitgestrekte velden, natuurgebieden, kanaal, charmante dorpjes en langs de Maas.

 

Hoogtepunten

Oud-Rekem: Dit pittoreske dorpje wordt vaak beschreven als een van de mooiste dorpen van Vlaanderen. Met zijn kasseienstraatjes, historische gebouwen en het indrukwekkende kasteel d'Aspremont-Lynden, biedt Oud-Rekem een stap terug in de tijd. Het is de perfecte plek om de historische charme op te nemen.

 

Uikhoven: Een klein, charmant dorpje waar de route zijn naam aan ontleent. Uikhoven biedt een rustige en authentieke sfeer, met oude boerderijen en vriendelijke inwoners

 

Uitzicht op de Maas: Geniet van het serene uitzicht op de Maas terwijl je langs de oevers wandelt.

 

De Zuid-Willemsvaart en de Oude Weerd: Deze gebieden zijn een uitstekende gelegenheid om lokale vogels en andere dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Wie weet kom je zelfs konikpaarden of Gallowayrunderen tegen!

 

Rustpunten: Op sommige bankjes van RivierPark Maasvallei vind je een QR-code terug. Deze leidt naar naar de podcast ‘Stemmen van de Maas’ op Spotify. Het is een podcast gewijd aan het verkennen van de wondere wereld van de Maas, een bron van leven en inspiratie voor velen. Door middel van boeiende gesprekken met lokale experts, bewoners, en liefhebbers hoor je meer over de rijke geschiedenis, de natuurlijke pracht en de voortdurende evolutie van deze majestueuze rivier in het RivierPark Maasvallei.

Discover more nearby

Easy on the road

Rivierpark Maasvallei - Rode wandellus Uikhoven
RivierPark Maasvallei Parking 17, Paanhuisstraat 1
3630 Maasmechelen
15,4km
All relaxing tours

More relaxing tours

Discover it here

More Maas Valley River Park