Na het succes van vorig jaar wordt voor de tweede maal op Limburgse bodem de KENNEDYmars georganiseerd op zaterdag 7 september 2024!

 

De KENNEDYmars van 2023 was een enorm warme editie. Daar zorgden niet alleen de temperaturen voor maar ook de warme reacties die de organisatie op de dag zelf en daarna mocht ontvangen.Een tweede editie kan dan ook natuurlijk niet uitblijven! Het decor is wederom het mooie "Nationale Park Hoge Kempen" en de stille plekken van het "Maasland".

 

Een Kennedymars, wat zegt ons dat?

Het is een wandeling genoemd naar de Amerikaanse president JF Kennedy. "Kennedy vond, zoals wij nu misschien allemaal, dat onze jeugd een beetje lui is en geen fysieke uitdaging meer aan kan. Kennedy heeft vooropgesteld dat zijn rekruten en zijn soldaten een afstand van 80 km moeten kunnen afleggen binnen de 20 uur. Hij heeft het zelf niet gedaan, maar zijn broer Robert ging de uitdaging aan. Robert heeft de Kennedymars gewandeld op gewone schoenen in 19 uur en 50 minuten.

 

Het is die uitdaging die we aanbieden: een wandeling door de Maasdorpen Dilsen-Stokkem, Maaseik en Maasmechelen, en As in Midden-Limburg. Meestal langs onverharde wegen door een schitterend stukje natuur. Er wordt gewandeld door het Kempisch Hoogplateau in het Nationaal Park, langs de Maas in het Rivierpark Maasvallei, door het Terhills Resort Park, door idyllische dorpjes als Mazenhoven, Leut en Heppeneert om vervolgens via de Markt in Maaseik naar het natuurgebied Bergerven in Neeroeteren te wandelen en via het kanaal terug naar de Vrietsel in Dilsen-Stokkem. Een tocht van 80 km is een hele uitdaging!

 

Maar niet getreurd ! 

We beseffen dat een afstand van 80 kilometer niet voor iedereen weggelegd is, zeker niet binnen de opgelegde tijd. Toch willen we zo veel mogelijk mensen op de been brengen. Daarom voorzien we ook routes van 10, 25 en 42 kilometer.
Zo kan iedereen op zijn niveau en naar eigen believen deelnemen.

Maak er een fijne dag van alleen, in groep of met de familie!


Wij hopen zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. Wandelaars, toeschouwers en sympathisanten van alle leeftijden zijn welkom. Deelname in groep is nog beter, want wat kan ons meer motiveren dan gezamenlijk een mooi traject aan te gaan.

Jeugd- en sportverenigingen, scholen, bedrijven, groeperingen, families en gezelschappen. jullie zijn allemaal van harte welkom om van zaterdag 7 september een mooie wandeldag te maken, met voor iedereen zijn uitdaging en doel.

 

De hoofdorganisatie is in handen van Rotary Maasland-Lanklaar die hiervoor samenwerkt met Rotary Maaseik. Alle winsten worden integraal aan goede doelen geschonken. Een extra motivatie om deel te nemen! Inschrijven kan via onze website of via QR-codewww.kennedymarsmaasland.be.

Quand ?
Zaterdag 7 september
Ou ?
Sporthal De Vrietsel, Groenstraat 20
3650 Dilsen-Stokkem
Organisateur
Rotary Maaseik
Coordonnées de contact