Parc National des « Hoge Kempen » Parc National des « Hoge Kempen »

Kids

Spinnenwandeling

Mes MaasMoments

Mijn MaasMomenten is de handige planningstool van de website Visit Maasmechelen. Zo maak je jouw uitstap naar Maasmechelen nog gemakkelijker. Duid jouw favoriete activiteiten, restaurants en overnachtingsmogelijkheden aan met het Mijn MaasMomenten label. Dit staat steeds aangegeven bij iedere pagina. 

Rechtsboven kan jij navigeren naar de Mijn MaasMomenten pagina. Bekijk welke activiteiten je selecteerde in een handige lijstweergave of op de kaart. Deel jouw MaasMomenten met vrienden of druk ze af. 

Ga er snel mee aan de slag. 

Ajouter à Mes MaasMoments
3,3km
Vanaf 4 jaar
2h
Randonnées Randonnées Enfants Enfants Mustdo's avec kids Mustdo's avec kids Activités avec les petits MaasMonstres Activités avec les petits MaasMonstres

De spinnenwandeling is een boekstapperswandeling. Dit zijn korte wandelingen aangevuld met luisterspellen of speelopdrachten, gekoppeld aan een prentenboek. Ideaal voor een gezinsuitstap. 

 

Het verhaal

Het is feest in het schuurtje van boer Sander. Boven op zolder, bij de familie Webster, zijn vier kleine spinnetjes geboren. Ze groeien op en mogen voor het eerst naar de spinnenschool. Ragje wil dolgraag haar eigen web leren spinnen, maar het wil niet lukken. Ze slaagt er niet in om een behoorlijk web te maken. Ze vindt het zo erg, dat ze er ziek van wordt. Als ze een dagje bij oma blijft, ontdekt ze dat opa vroeger hetzelfde probleem had. En dan is de oplossing verrassend eenvoudig.

 

Wat kan je verwachten?

Een leuke wandeling door de prachtige natuur van Maasmechelen. Ga op zoek naar de 5 houten beelden, ontdek wat er bij spinnenkinderen in hun brooddoos zit en leer hoe je een echt spinnenweb kan maken.

 

Extra:

Na de wandeling kan je het prentenboek 'Mijn mooiste spinnenweb' aankopen bij: Visit Maasmechelen en iedere boekhandel.

 

Wist je dat er welgeteld 5 boekstapperswandelingen in het Nationaal Park te vinden zijn? Je ontdekt ze allemaal hier

Facile sur la route

Spinnenwandeling
Spoorwegstraat 10
3630 Maasmechelen
3,3km
Vanaf 4 jaar
2h
Tous mustdo's avec kids

Plus mustdo's avec kids

Vue générale
Tous mustdo's avec kids
GR561
Ajouter à Mes MaasMoments
Randonnée

GR561

221,0km
Découvrez
Découvrez-le ici

Plus Parc National des « Hoge Kempen »