Tijdens wat een eeuwige zomer lijkt, genieten twee dertienjarige jongens van hun vrije tijd en van elkaar. Leo en Remi zijn onafscheidelijk. Hun vriendschap is vreugdevol, tactiel en onbreekbaar, maar hun relatie komt onder druk te staan. Op school vragen medeleerlingen of ze een koppel zijn, het queerstigma dreigt en Leo distantieert zich van Remi door te dwepen met ijshockey en de meer viriele jongens.  Tot een verschrikkelijke gebeurtenis de twee onherroepelijk uit elkaar drijft. 
 
Lukas Dhonts langverwachte en alom geprezen opvolger van Girl won vorig jaar in Cannes de Grand Prix in ex aequo. Dat het gesnik het applaus overtrof tijdens de eerste vertoningen, bewijst dat de filmmaker opnieuw intieme, gevoelige cinema aflevert met een grote dosis empathie, zonder oordeel.  
 
Close kan bovendien rekenen op het uitzonderlijke talent van de jonge nieuwkomers Eden Dambrine en Gustav De Waele, die op geheel eigen wijze gestalte geven aan een hartverscheurende cesuur in het onschuldige leven van een tiener. Emilie Dequenne, die debuteerde in Rosetta van de broers Dardenne, vertolkt op onvergetelijke wijze de moeder van Remi.  Close is Belgische cinema op z’n breekbaarst. En op z'n best. Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 7 euro, inclusief een drankje. 
When?
Price
Base tariff: 7 EUR
Where?
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen (Eisden-Tuinwijk)
Organisator
CC Maasmechelen