Welkom in het adembenemende Nationaal Park Hoge Kempen, tot voor kort het énige Nationaal Park van ons land, waar avontuur en natuur samenkomen in een epische graveltocht! Op zaterdag 7 oktober ontdek je de ongerepte schoonheid van dit prachtige natuurgebied terwijl je over uitdagende paden en kronkelende wegen fietst. Met een mix van ruige terreinen, weelderige bossen, grote waterplassen en prachtige landschappen biedt deze graveltocht een onvergetelijke ervaring voor gravelliefhebbers van alle niveaus.

 

Een bijzonder kenmerk van het park zijn de terrils, de imposante kunstmatige heuvels die zijn ontstaan door steenkoolmijnen uit het verleden. Deze majestueuze terrils bieden prachtige uitzichten over het park en vormen een uniek contrast met de omringende natuur. Tijdens je graveltocht doorheen het Nationaal Park kom je er een heel aantal tegen. De iconische terril van Maasmechelen, met het mooiste uitzicht van Vlaanderen, is hier het beste voorbeeld van. 

 

Kies uit een route van 60 km, 95 km of 125 km, en laat je betoveren door de ongerepte wildernis van het Nationaal Park Hoge Kempen tijdens deze magnifieke tocht. Een unieke graveluitdaging voor avonturiers en natuurliefhebbers. Schrijf je in, pak je gravelfiets erbij en laat het avontuur beginnen!

When?
Zaterdag 7 oktober
Where?
zetellaan 54
3630 MaasMechelen
Organisator
Yuzzu